Journalist

Hoofdredactie

Ik ben hoofdredacteur van twee tijdschriften over palliatieve zorg: vakblad Pallium en Pal voor u. Pallium bestaat al sinds 1996, ik ben sindsdien hoofdredacteur. Het verschijnt vijf keer per jaar en is bedoeld voor professionals in de palliatieve zorg. In de praktijk betekent dat het blad vooral gelezen wordt door artsen en verpleegkundigen. Pal voor u bestaat sinds 2010 en verschijnt één keer per jaar. Ik vorm samen met Anne-Marie van Bergen de hoofdredactie. Het verschijnt één keer per jaar, en is bedoeld voor patiënten en naasten.

Webmaster

Sinds 1999 ben ik verantwoordelijk voor de inhoud van de website www.palliatievezorg.nl. De website biedt uitgebreide informatie over palliatieve zorg, zowel voor hulpverleners als voor burgers. Per dag wordt de site door honderden mensen bezocht. Velen daarvan stellen vervolgens ook vragen over 'iets' dat met palliatieve zorg te maken heeft. Bijna overal kan ik antwoord op geven. Mijn expertise over palliatieve zorg is zeer breed: van beleidszaken tot zorg aan het bed, van medische handelingen tot visie op ontwikkelingen in bijvoorbeeld de hospicezorg.

Columnist/Blogger

Ik publiceer naast mijn boeken en journalistieke artikelen ook vele columns en blogs. Dat gebeurt op deze site, maar ook op de websites www.palliatievezorg.nl en www.bureaumorbidee.nl. Daarnaast schrijf ik columns voor het vakblad Uitvaart en publiceer ik regelmatig opinieartikelen in landelijke media (Trouw, NRC, Volkskrant, Nederlands Dagblad).

Lezingen/Workshops

Ik geef met enige regelmaat lezingen over thema's rondom palliatieve zorg, zoals afscheid nemen, palliatieve sedatie, euthanasie, de goede dood, hospicezorg etc. Andere onderwerpen binnen het brede veld van palliatieve zorgverlening, levenseinde en/of uitvaartzorg zijn op aanvraag altijd mogelijk. Net zoals de bakker zijn brood niet gratis weggeeft, geef ik mijn kennis niet gratis weg. Serieuze verzoeken voor lezingen of workshops ontvang ik graag in de mail.

Behalve freelance-journalist ben ik mede-eigenaar van Bureau MORBidee. Het Bureau heeft als missie de dood bespreekbaar te maken. Daar werken we aan door concrete producten en diensten te maken. Zo zijn er diverse gesprekshulpen ontwikkeld (zoals Kaartjes van Betekenis en Oog in Oog. Samen praten over als en dan), trekken we met een levensgrote 'Before-I-Die-Wall' door het land en organiseren wij Death Cafés.