En verder

Verder…

– Startte ik in 2010 de website www.opeenicliggen.nl, samen met Idelette Nutma. Reden daarvoor was een IC-opname in 2008. Ik zweefde drie weken tussen leven en dood: gesedeerd en aan de beademing. Nadien bleek er weinig tot geen informatie te vinden te zijn op websites over de gevolgen van een IC-verblijf. Daarom gingen we die maken.

– Werkte ik jarenlang als vrijwilliger bij een (toenmalige) VTZ-organisatie in ‘s-Hertogenbosch (Vrijwilligers Terminale Zorg) en in het hospice in Gorinchem. Vrijwilligerswerk is mij met de paplepel ingegoten door mijn ouders. In mijn jeugd werkte ik onder meer als vrijwilliger in een jongerencentrum en een sociaal-cultureel centrum. tijdens mijn studententijd bij een meldpunt voor discriminatieklachten.

– Studeerde ik aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, waarna ik – in vervolg op een stageplek – jarenlang journalist was bij De GAY Krant en Aids Info. Daar leerde ik hoezeer journalistiek en activisme samen kan gaan.

– Werkte ik tijdens mijn studententijd als bedrijfsleider in een fantastische discotheek annex alto-tent in Tilburg: het vermaarde Swinge bij Dinge.

– Beoefen ik al vele jaren het reuzeleuke spelletje badminton.

– Lees ik me een ongeluk, vooral vakliteratuur, maar ook veel romans. Enkele favoriete binnen- en buitenlandse auteurs zijn Michel Houellebecq, Richard Russo, Dave Eggers, Alex Boogers, Dimitri Verhulst, James Frey en Tommy Wieringa.

– Beschouw ik muziek als een belangrijke bron voor een hoge kwaliteit van leven. Vooral metal (System of a Down, Volbeat, Fear Factory) en techno (Dave Clarke), maar ook alles van Lisa Gerrard/Dead Can Dance vind ik geweldig.

– Ga ik graag op vakantie naar Zuid-Spanje en Ierland, maar dat ik het zo dichtbij zoek is vooral gemakzucht, want in de VS, Canada, AustraliĆ«, Zuid-Afrika en Cuba vond ik het ook fantastisch.