In de media

Soms schrijf ik een opiniebijdrage voor een landelijke krant, soms word ik geïnterviewd, meestal samen met Mariska Overman, over ons werk voor Bureau MORBidee. Een selectie van dergelijke media-producten staat hieronder:

Praten over ziekte en dood in tijden van corona – uitzending van Omroep Wetering. April 2020.

Kies voor geluk; denk vaker aan je toekomstige dood
Ik schreef op de site van Mary Sjabbens een gastblog, over de zin van het nadenken over je eigen sterfelijkheid. Januari 2017.

Nursing: Gastblog over Levenseindekliniek meest gelezen in 2016
Ik schreef voor het vakblad Nursing een gastblog over de tv-uitzending over de Levenseindekliniek. Het bleek het meest gelezen blog van 2016 te zijn. December 2016.

Landelijk Expertisecentrum Sterven. In beeld: Rob Bruntink
Voor de site van het Landelijk Expertisecentrum Sterven beantwoordde ik een aantal vragen over palliatieve zorg, sterven en journalistiek. December 2016.

“Praten over de dood hoeft geen taboe te zijn, maar kan ook juist rust geven”
Nadat Bureau MORBidee samen met zo’n 225 andere partijen de grassroots-campagne ‘Zullen we over de dood praten?’ startte, werden Mariska Overman en ik geïnterviewd door de regionale omroep RTV Oost. Uitzending van maart 2016.

Zeg het met kaarten als woorden tekort schieten
Interview met Mariska Overman en mij, over een initiatief van Bureau MORBidee: de Kaarten van Betekenis, speciale wenskaarten voor mensen met kanker. Verschenen in Dagblad Tubantia en op de website De Ondernemer, maart 2016.

Ook een leven met dementie is waardevol
Over euthanasie bij dementie schreef ik samen met het Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber een bijdrage voor de opiniepagina’s van De Volkskrant, januari 2016.

Bureau MORBidee uit Hengelo maakt de dood bespreekbaar
Interview met Mariska Overman en mij over het werk van Bureau MORBidee. Verschenen in Dagblad Tubantia en op de website De Ondernemer, december 2015.

Een interview over palliatieve zorg in het ziekenhuis. Opgenomen ter gelegenheid van een congres over palliatieve zorg in het ziekenhuis, georganiseerd door Congressen MetZorg, in juni 2014.

Nee, geen recht op euthanasie
Opiniebijdrage in NRC Handelsblad, samen met Mariska Overman geschreven, januari 2014.

Geen standbeeld voor Nico Tromp s.v.p.
Opiniebijdrage in Trouw, samen met Mariska Overman geschreven, november 2013.

‘Euthanasiedoctrine is sterk misleidend’
Opiniebijdrage in de Volkskrant, samen met Katja Meertens geschreven, maart 2012.

Uit de tijd gevallen
Documentaire van de IKON over het verblijf op de afdeling Intensive Care en de gevolgen daarvan. Ik werkte mee aan die documentaire, en vertelde over mijn eigen ervaringen. Uitgezonden in maart 2012.